Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
  Widok do druku | Powiadom przyjaciela

najfajniejszy sklep
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 2:02 pm 

Dołączenie:Wto Maj 27, 2008 3:20 pm
Jak komuś nie będzie smakowało jedzenie na Butlinscie ( nie można jeść codziennie jajek z fasolką po bretońsku) :lol: to obok jest TESCO. Ale ten sklep różni się od tych w Polsce :) Jestem obecnie na Butlinsie jak ktoś na jakieś pytania niech pisze albo niech poda maila.

Raportuj ten post
Odpowiedz z cytatem  

Re: najfajniejszy sklep
PostWysłany: Pią Lip 18, 2008 12:53 am 

Dołączenie:Pią Lip 18, 2008 12:48 am
A gdzie Ty znalazłaś fasolkę po bretońsku na butlinsie ? :D
Z drugiej strony za najfajniejszy sklep podawać TESCO ... no nie mam pytań :D

Raportuj ten post
Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 1:57 pm 

Magda, Powiem ci że tu na Butlinsie jest ok. Czasami jest taż ze wyjedziesz do Wielkiej Brytanii sama to możesz miec problem bo nie masz pewności ze praca jest. A są też agencje z których wyjeżdżasz obiecują ci złote góry dojeżdżasz do londynu a okazuje sie że pracy już nie ma i zostajesz sama na lodzie. Co do LSJ to tak nie robia!!!Ja wyjechałam od nich i moje 2 koleżanki które tu pracuja każda w innym terminie dojeżdzała i nie było problemu. Staraja sie, dzwonia i maile wysylaja przypominaja co i jak i kiedy. Organizują wszystko. Ja sie masakrycznie bałam przed rozmową bo myslałam że przyjada jakiś dziwni ludzie i nie zrozumiem ich i tylko dam plamę i na marne był moj przyjazd na to spotkanie ale sie myliłam. Tutaj managerowie sa bardzo mili, pomaga ci jak tylko masz problem, zakladaja konta i pomagaja sie zarejestrowac w Home Office. Praca jak praca, na początku dostajesz minimum czyli 5.52 to i tak jest wiecej niz w Polsce. Płacisz za zakwaterowanie 30 funciakow i fajnie sie mieszka. Tutaj jest masa ludzi z innych krajów europy. (fajne chłopaki) :) Mozna sporo pieniędzy odłożyć wiadomo że nie po pierwszej wyplacie ale po miesiacu możesz kupic juz laptopa. Mnie niebyłoby stać na zakup takiego komputera jakbym zostala w polsce. Dostajesz jeszcze napiwki nie duze bo nieduże ale na drobne wydatki zawsze ci zostanie :) jak bedziesz miala pytania to pisz postaram ci sie odpowiedzieć jak tylko bede umiała. Ok ja ide bo sie umówiliśmy nad morze :) pozdowienia dla ciebie Magda.

Raportuj ten post
Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 2:01 pm 

CIEKWASKI

TESCO jest fajne bo przypomina ci dom, możesz kupic tu dużo żeczy takich jak w Polsce. A jeżeli chodzi o sklepy z ciuchami to na głównej ulicy jest wszystko restauracje, KFC, Mc'd.

Raportuj ten post
Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 9:03 pm 

Oczywiscie że pamiętam o co pytaja bo poźniej sie smialiśmy wszyscy razem z tego:)))) zadają takie normalne pytania dlaczego chcesz jechać? co chciałabyś robic? jakie masz zainteresowania? a jak sie zestresujesz to pytaja jakie masz hobby albo żebyś cos o rodzinie opowiedziała. Przesympatyczni są musisz się uśmiechać. Aaa i jak czegos nie zrozumiesz to powiedz zeby powtórzyli oni wiedza że mówią niewyraźnie:) a to że poprosisz o powtórzenie to nie będzie wnikalo źle na twoja rozmowe. Próbowałam załączyć zdjęcia ale mam problem cos z moim kompem jest nie tak albo oni z serwerem, ale jak tylko załącze to zobaczysz:)

Raportuj ten post
Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 12:05 pm 
Ciekawie czyta sie wasze posty, mnie czeka rekrutacja niedlugo i chetnie dowiedzialabym sie czegos wiecej. Opowiedzcie prosze jeszcze o sklepach, zakwaterowaniu, pracy. Czy znajac angielski na poziomie sredniozawansowanym nadaje sie do pracy na stanowisku w sklepie? Jak to jest z cenami w Anglii?

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 11:43 pm 
Jeżeli uważasz, że znasz angielski na poziomie średnio-zaawansowanym to spoko. Nie oczekuj cudów po pracy czy po Wlk. B. po prostu praca jak każda inna- są lepsze i gorsze dni. Jeżeli lubisz imprezy i duuużo nowych znajomości to miejsce jest dla Ciebie. Co do cen - kluczowym momentem jest kiedy przestanesz przeliczać ceny na złotówki, a zaczniesz liczyć ile musisz pracować na dany produkt - wtedy nie będzie aż tak drogo;) Wiadomo łatwiej jest jak nie masz zobowiązań w Polsce. Co do ulubionych miejsc- moim jest sieć pubów Wetherspoon (mam nadzieje, że nie popełniłam błędu;)) jedzonko od 3 funciaków, piwko od 1, no i pycha kawa. Powodzenia

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 8:45 pm 
Dziękuję :) Mam nadzieję, że wszystko się uda i w wakacje będę już ciężko pracować.

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum